Valittuja kohteita

MATKASUUNNITELMAAN voit lisätä kohteita sivustolta. Klikkaat vain ”Lisää matkasuunnitelmaan” painiketta ja kohde tallentuu.

Voit tulostaa suunnitelmasi tai lähettää sen suoraan meille, varauksen ohessa. Otamme sinuun pikaisesti yhteyttä ja varmistamme haluamasi matkan onnistumisen haluamillasi tapahtumilla.

sulje

Kotiseutumuseo

kotiseutumuseo_pysty.jpgIkaalinen-Seura, joka on perustettu 1930-luvulla, vaalii ikaalilaisen perinteen, kulttuurin ja historian jatkumoa. Seuran toimintaan kuuluvat perinnetapahtumat ja paikkakunnan ilmiöiden esittely.  Seura ylläpitää myös kotiseutumuseota, joka sijaitsee keskeisellä paikalla kirkonmäellä.

Ikaalisten kotiseutumuseon avajaiset pidettiin elokuussa 1967. Museon perustamista edelsi Tampereen yliopiston kansanperinteen laitoksen opiskelijoiden tutkimusretki Ikaalisiin.  Tutkimusretkellä kerättiin muis­titietoa ja esineistöä, joka sittemmin tallennettiin perustet­tuun museoon. Museorakennukseksi Ikaalisten kaupunki luovutti kirkon välittömässä läheisyydessä sijainneen van­han viljamakasiinin.  Viljamakasiini, joka on rakennettu nykyiselle paikalleen vuonna 1833, kuvaa symbolisestikin museon toimintaa.

Ikaalisten kotiseutumuseon perustan muodostavat n. 3 400 luetteloitua esinettä. Museo on saanut esineet lahjoituksina. Esineistö on sijoiteltu niin, että vierailijan on vaivaton katsella ja tutustua tietyn aihepiirin kokoelmaan yhdessä tilassa.

Museoesineistön säilyttämisen ja esittelyn ohella Ikaalisten kotiseutumuseo pyrkii vaalimaan entisajan elämää ja tunnelmaa myös elävöittämällä sitä.  Kotiseutumuseo järjestää työnäytöksiä ja toimintapäiviä, jolloin museovieraat voivat tutustua konkreettisesti esineiden käyttöön.

Ikaalisten kotiseutumuseo toimii kesäkautena.  Museo on avoinna pääasiallisesti keskiviikkoisin toriaikana (klo 10.00 – 13.00).  Ikaalinen-Seuran museojaosto vastaa ns. talkoovoimin museon aukiolosta ja museon ylläpidosta.

http://ikaalinen-seura.blogspot.fi/p/rakennuksia.html