Valittuja kohteita

Wanha Kauppala

Wanha Kauppala

Keisari Aleksanteri II:n vuonna 1858 perustamaa Wanhaa Kauppalaa kutsutaan Suomen vanhimmaksi, pienimmäksi ja kauneimmaksi. Sen arvokas, vanha rakennuskanta on säilynyt varsin hyvin. Lehtevät jalopuubulevardit ja humisevat puistot houkuttelevat retkelle Kauppalan kujille. Opastettu kävelykierros historiallisille paikoille on unohtumaton kesäinen elämys.


lue lisää >>

Fredrika Sofian kirkko ja kellotapuli

Tiekirkkona palveleva Ikaalisten kirkko, Fredrika Sofian kirkko, vihittiin käyttöön jo vuonna 1801. Puinen ristikirkko on vaikuttava näky. Kirkon kaverina seisova jyhkeä kellotapuli on vähän nuorempaa tekoa vuodelta 1861.


lue lisää >>

Fredrika Sofian kirkko ja kellotapuli
Rahkola

Rahkola

Vuoden 1832 tienoilla valmistunut Rahkola on nähnyt elämänsä aikana paljon. Komea rakennus on toiminut kestikievarina, käräjätalona ja vaikka minä. Rahkola on kaunista, puhdaspiirteistä empireä ja museovirastonkin mielestä perin arvokas kokonaisuus.


lue lisää >>

Oma tupa

Oma lukunsa Kauppalan kiinnostavista kohteista on Oma Tupa, joka rakennettiin vuosina 1919–1924. Palveltuaan mm. neuvolana, matkustajakotina ja lottakahvilana Oma Tupa on löytänyt roolinsa monipuolisena seurantalona, jossa järjestetään juhlia, kokouksia, näyttelyitä ja esiintymisiä.


lue lisää >>

Oma tupa
Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseo

Ikaalisten kotiseutumuseon avajaiset pidettiin elokuussa 1967. Museon perustan muodostavat n. 3 400 luetteloitua esinettä. Museo on saanut esineet lahjoituksina. Esineistö on sijoiteltu niin, että vierailijan on vaivaton katsella ja tutustua tietyn aihepiirin kokoelmaan yhdessä tilassa.


lue lisää >>

Ikaalisten Kylpylä

Ikaalisten Kylpylä on Pohjoismaiden suurin monitoimikylpylä, josta löytyy hauskaa ja hupaisaa jokaiselle lomapäivälle. Vesitropiikin poreissa ja pyörteissä viihtyvät kaiken ikäiset, ja lasten Vesimaailmassa polskitaan iloisesti aamusta iltaan. Vapaa-ajan aktiviteettien ja monipuolisten hyvinvointi- ja liikuntapalvelujen myötä Ikaalisten Kylpylästä on tullut kokonaisvaltainen wellness-ajattelun keskus.


lue lisää >>

Ikaalisten Kylpylä
Kauppilan Matkailutila

Kauppilan Matkailutila

Kauppilan Matkailutilan historia ulottuu aina 1500-luvulle asti. Pihapiirin rakennukset edustavat eri vuosisatojen kädentaitoa. Tänään Kauppila on täyden palvelun matkailukeskus ja laadukas loma-, juhla- ja kokouspaikka.


lue lisää >>

Ikaalisten Kylät

Ikaalisissa on useita vireitä kyliä, joista löytyy monenlaista nähtävää ja koettavaa. Tutustu kierrellen kiehtoviin kyliin, joiden perinnemiljöitä ja arvokkaita kulttuuriympäristöjä Kyrösjärvi lahtineen kehystää.


lue lisää >>

Ikaalisten Kylät
Järviä ja metsiä

Järviä ja metsiä

Ikaalisten luonnonkauniissa maisemissa silmä lepää ja kiireisenkin mieli tyyntyy. Rauhoittumiseen on Ikaalisissa tilaa ja aikaa. Seutukunnan suurin järvi ja Ikaalisten sininen sydän, Kyrösjärvi, on jo sinällään nähtävyys.


lue lisää >>

Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot

Erähenkiset suuntaavat mielellään Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin. Molemmat soveltuvat päiväretkeilyyn ja muutaman päivän patikointiin niin kesällä kun talvella. Seitsemisen maisema muodostuu kangasmetsistä, korpinotkelmista, rämeistä ja avoimista nevoista. Helvetinjärven erikoisuutena ovat syvät rotkolaaksot, jyrkkärantaiset järvet, pienet metsälammet ja salomaiset metsät.


lue lisää >>

Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistot
Kulttuuricampus Ikaalinen