Valittuja kohteita

MATKASUUNNITELMAAN voit lisätä kohteita sivustolta. Klikkaat vain ”Lisää matkasuunnitelmaan” painiketta ja kohde tallentuu.

Voit tulostaa suunnitelmasi tai lähettää sen suoraan meille, varauksen ohessa. Otamme sinuun pikaisesti yhteyttä ja varmistamme haluamasi matkan onnistumisen haluamillasi tapahtumilla.

sulje

Ikaalisten Luomu

kasvihuone_72ppi.jpgIkaalisten Luomu Oy kasvattaa luomuvihanneksia, joiden puhdas maku ja muoto syntyvät luonnonkauniissa maisemissa sijaitsevissa kasvihuoneissa. Energian lähteenä käytetään ympäristöystävällistä maakaasua ja puuhaketta. Maakaasun poltossa syntyvä hiilidioksidi hyödynnetään tuotantoprosessissa. Ilmakehään pääsee vain vesihöyryä. Talvisin kasvatuksessa käytetään apuna vesivoimalla tuotettua valoenergiaa.

Ikaalisten Luomu perustettiin vuonna 1998. Henkilökunnan määrä on 21. Pinta-alaltaan 1,7 hehtaarin kasvihuoneissa tuotetaan vuosittain n. 400 000 kg maukkaita luomuvihanneksia.

Tomerat tomaatit ja satoisat salaatit

Valtaosa tuotannosta on punaista ja mehevää luomutomaattia, joka pakataan biohajoaviin rasioihin. Erikoistomaattina kasvatamme luomukirsikkatomaattia, jota pakataan 250 g rasioihin. Luomun tomaatteja pakataan myös Pirkka-tuotemerkillä. Tomaattien kasvualustana on kasvuturve. Kasteluvesi johdetaan läheisestä Kyrösjärvestä. Vesi on tutkittua ja puhdasta, lannoitteet 100-prosenttisen luonnonmukaisia.

Raikasta luomuruukkusalaattia on viljelty vuodesta 2006 ja kesäisen makeaa luomuherneenversoa vuoden 2008 syksystä. Ruukkutuotteita viljellään ympäri vuoden, ja käytössä on alan uusin tekniikka. Automaattiset kasvatuslinjat hoitavat kaiken aina ruukutuksesta valmiiseen tuotteeseen saakka. Salaatit kasvatetaan ruukuissa ja lannoitetaan täysin luonnonmukaisella kasviperäisellä lannoitteella. Ikaalisten Luomun salaatteja ja herneenversoja pakataan myös Pirkka-tuotemerkillä.

Ikaalisten Luomun tuotteet löydät oman kauppasi hedelmä-vihannesosastolta. Luomun tuotteet toimitetaan keskusliikkeiden ja yksityisten luomutukkujen kautta kauppoihin. Kasvihuoneiden yhteydessä toimii itsepalvelumyymälä (avoinna perjantaisin klo 8-15), josta yksityiset asiakkaat voivat ostaa Luomun tuotteita.

www.ikaalistenluomu.fi

 

 
Copyrights © 2019 - Ikaalisten Kylpyläkaupunki Oy :: Karhoistentie 3 L 2a :: 39500 Ikaalinen
Tourist Info Mökkiavain Toivolansaari Camping Ikaalisten kylpylä Satahäme Soi Tampere all bright