Valittuja kohteita

Hyvä tietää

Tervetuloa Ikaalisiin, aitoon suomalaiseen Matkailukaupunkiin. Kylpyläkaupunkimme on täynnä lämmintä tunnelmaa ja takaa matkailijalle vauhdikkaan loman ainutlaatuisen kauniissa luonnossa.

Meille on helppo tulla kolmostietä pitkin, tulet sitten etelästä tai pohjoisesta. Pohjoismaiden suurin viihdekylpylä, maankuulu Ikaalisten Kylpylä antaa ympärivuotiselle toiminnallemme kasvot. Upea Kyrösjärven maisema ja kaupungin tarjoamat monipuoliset ja edulliset asumisvaihtoehdot tekevät Ikaalisten miljööstä houkuttelevan vakituisen ja loma-asumisen kohteen. Järviemme rantamilla on lähes 2.500 loma-asuntoa ja tilaa riittää jatkossakin.

Monipuoliset ohjelma-, mökki- ja majoituspalvelut, virkeä kulttuuritarjonta sekä idyllinen historiallinen kohde, Wanha Kauppala, tekevät Ikaalisista todellisen hyvän olon kehdon, jonne kannattaa jäädä pidemmäksikin aikaa rentoutumaan.

Ikaalinen on myös todellinen kansainvälinen harmonikkamusiikin polttopiste, joka kerää vuosittain maailmanlaajuiseen Sata-Häme Soi -festivaaliin tuhansia musiikinystäviä ja huippuartisteja eri puolilta maailmaa!

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi Ikaalisiin asumaan, yrittämään, opiskelemaan ja lomailemaan. Haluamme tarjota Sinulle ja perheellesi elämyksiä, hyvää oloa ja leppoisaa lomatunnelmaa läpi vuoden. Kutsumme Sinut seikkailemaan Kylpyläkaupungin kaduille ja Kylpylän tunnelmaan, lehmusten havinaan ja historian pyörteisiin, virkistävän veden äärelle!

 

Avaintietoja Ikaalisista

kuvitusta.jpg

Ikaalisten kunta itsenäistyi v. 1641
Ikaalisten kauppalan perusti keisari Aleksanteri II v. 1858
Maalaiskunta ja kauppala yhdistyivät Ikaalisten kauppalaksi v. 1972
Kaupunki Ikaalisista tuli v. 1977

Asukasluku 6 879 (Ikaalisten väkiluku 07/2020)

Pinta-ala 843,5 km2, josta vettä 93,15 km2

Sijaitsee Pirkanmaalla, Länsi-Suomessa
Etäisyydet: Tampere 55 km, Turku 170 km, Vaasa 190 km, Jyväskylä 210 km, Helsinki 230 km

Toreja ja markkinoita

Ikaalisten tori kirkon kupeessa on avoinna keskiviikkoisin ympäri vuoden. Torilta löytyy kaikille kävijöille sopivaa ostettavaa, katsottavaa ja koettavaa. Tarjolla on mm. käsitöitä, kukkia, herkullisia leivonnaisia, marjoja ja vihanneksia.

Luhalahden kylällä jokaisena kesäkuukautena järjestettävät Huopion markkinat antavat lisäväriä kylän elämään. Torilla on runsaasti myyjiä ja asiakkaita. Soittajat ja musiikki kuuluvat nekin Luhalahden kylän kesään.

Tapahtumia ja tilaisuuksia

Ikaalisten ohjelmatarjonnasta jokainen löytää jotakin: Sata-Häme Soi juhlat, IskelmäParatiisi  Ikaalisten Kylpylässä, Ikaalisten Kesämarkkinat torilla, taidenäyttelyitä ja muuta kulttuuritarjontaa, urheilua, Saunafestivaalit, vihdansidonnan SM- ja MM-kilpailut... Ja mitä kaikkea!

Kouluja ja opinahjoja

Ikaalisilla on myös koulukaupunkina pitkät perinteet. Ensimmäinen oppikoulu perustettiin jo v. 1902 silloiseen kauppalaan. Nykyistä peruskoulun jälkeistä koulutustarjontaa edustavat mm. Ikaalisten Yhteiskoulun lukio, Tampereen ammattikorkeakoulu, Ikaalisten kauppaoppilaitos, Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos sekä Aikuiskoulutuskeskus.

www.tamk.fi

https://www.sasky.fi